UNUTULMAYAN VALİ RECEP YAZICIOĞLU ARAŞTIRMALARI (1967-2003)

Ziyaretçi

"BAĞIŞ YAPARAK ARAŞTIRMALARA VE İÇERİĞE" DESTEK OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

10 Kasım 2020 Salı

Merhum Valimiz Recep YAZICIOĞLU'nun ölümünün yıldönümünde oğlu Mehmet Kemal YAZICIOĞLU ile söyleşi


Merhum Valimiz Recep YAZICIOĞLU'nun ölümünün yıldönümünde oğlu Mehmet Kemal YAZICIOĞLU ile söyleşi 

03 Eylül 2011

Merhum Valimiz Recep YAZICIOĞLU'nun ölümünün yıldönümünde oğlu Mehmet Kemal YAZICIOĞLU ile söyleşi yaptık. Merhum Valimiz Recep YAZICIOĞLU'nun ölümünün yıl dönümü nedeniyle en yakın bilen tanıyan ailesinin temsilcisi oğlu sayın Mehmet Kemal YAZICIOĞLU’nu bulduk ve söyleşi yaptık....

Efsane valimizi bilmeyen tanımayan yok ben merhum valimiz adına bir şey yazmama gerek yok . merhuma Allahtan rahmet yakınlarına ve sevenlerine tekrar başsağlığı diliyorum

-Sayın Mehmet Kemal Yazıcıoğlu söze başlamadan önce sizleri tanıyabilir miyiz? Biraz kendinizden bahsedelim.


-1982 corum alaca doğumlu


İlk okulu tokat, aydın ve Erzincan da bitirdim


Orta okul Erzincan , lise Erzincan ve Ankara da


Üniversite; Bilkent Sahne Sanatları Fakültesi, Anadolu Üniversitesi, kamu yönetimde devam ediyor, aynı zamanda ticaretle uğraşıyor. Faaliyet alanı ise kamu kurum ve kuruluşlarda hizmet alımı ile ilgi faaliyet gösteren bir firması 5 yıl dan beri bu işle uğraşıyor.


Ankara’da ikamet ediyor. Sosyal faaliyetlerden de geri kalmıyor. 2004 yılında kurulan Recep YAZICIOĞLU düşünce girişim ve dayanışma derneğinin başkanlığını ayrıca Ankara’da faaliyet gösteren Mesleki Eğitim Derneği başkanlığını yürütmektedir. AKP genel merkezinde gençlik kollarında siyaset yapmaktadır.

-Sıra dışı kişiliği ile tanıdığımız ve milletin gönlünde yer etmiş olan babanız rahmetli Recep YAZICIOĞLU ile ilgili en yakını olarak oğlu düşüncelerinizi almak istiyoruz.

-Ben çok genç yaşlarımda gelişme basamaklarını tırmanırken, babam özellikle ilk Valilik yaptığı Tokat ilindeki sıradışı icraatları ve benzeri görülmemiş sıra dışı toplumsal kalkınma modelleri geliştirmiş; daha sonra görev yaptığı illerde kendisine özgü yönetim biçimi ve halkın siyasal, kültürel ve inançlarıyla her kesimini kucaklayan barışçıl ve sevecen kişiliğiyle Türkiye genelinde dikkat çeken ve sevilen biri olmuştu. Ben Aydın’da ve özellikle Erzincan’da babamı daha yakından izleme imkanı buldum ve babamdan çok şeyler öğrendim.


-Rahmetli babanızın ölümünün yıl dönümü olması nedeniyle Allahtan rahmet diliyoruz.

Birçok otorite babanıza suikast yaptığını söylüyor. Siz bu konuda ne söylersiniz elinizde somut veriler var mıdır?

-Trafik kazası sonrasında pek çok kişi suikast ihtimalini çokça gündeme getirdiler; çünkü daha önce aynı köyden arkadaşı olan rahmetli Adnan Kahveci’nin ölümü de bir hayli tartışmalara neden olmuştu. Aynı düşünce çizgisi içinde makam ve mevkii gözardı ederek sıradan bir vatandaş gibi halkla kucaklaşmışlardı. Ne var ki gelen pek çok ihbar ve duyumlar öylesine çelişkiliydi ki, hiçbirini inandırıcı bulmadık. Dava sürecinde de suikast ihtimaline karşı herhangi bir delil bulunamadı. Çünkü olayın tek tanığı olan şoförün verdiği ifadelerle yetinilmek zorunda kalındı; o ifadeler de çelişkiliydi.

-Bir çok siyasetçinin gıpta ile baktığı ancak parti taassubu ve lider suntacılığının işine gelmeyen bir yapısı vardı babanızın kısacası sözde değil özde tam bir demokrattı bundan dolayı babanız siyasetçi olarak değil bürokrat olarak eğilmeden ve dikleşmeden dik durarak milletimize hizmet etti. Sorum çok zor olacak ama sizlerde babanızın çizgisinde ve varisi olarak milletimize hizmet etme adına siyaseti tercih ettiniz .bunu başarabilecek misiniz?

-Babam siyaset üstü bir bürokrattı; ancak bütün söylemleri tam tamına siyasetti. Bu nedenle üst makamlardan bir hayli eleştiri, endişe ve şaşkınlık ifadeleri alıyordu; ancak bunların hiçbirine aldırmadı ve inandığı yolda ilerlemeye devam etti hayatı boyunca. Ancak Türkiye’deki siyasi ortam hiçbir zaman onun istediği gerçek demokrasi olamadı ve bu nedenle her seçim öncesi bütün partilerden gelen liste başı tekliflerini reddetti. Ona göre kendisi tek kişilik bir siyasi partiydi.


Bu durum ve babamın yukarıda andığım kişiliği elbette benim için kolay değil; yani, insanlar ön fikirli olarak bende babamı görmeye ve onun gibi olma beklentileri var. Türkiye’de nedense böyle bir anlayış var. Oysa birçok benzeri örnekte görüleceği gibi babalar ve oğulların yolları çoğu kez ayrılabiliyor.


Ben henüz yüksek eğitimimi sürdürmekte olan ve bürokrat olmayı düşünmeksizin doğrudan siyaset arenasında aktif rol almak istiyorum ve bu yolda da ilk adımlarımı dikkatlice atmaktayım. Çünkü herhangi bir yanlış hareketim veya kararım hem onun adına kanını taşıyan benim, hem de Recep Yazıcıoğlu’nun imajını olumsuz etkileyecektir. Çünkü Türkiye’de siyaset ortamı henüz yerli yerine oturmuş değil. Benim de en çok hassasiyet gösterdiğim konu budur. Ancak henüz genç yaşımdayım ve önümde uzun yıllar var, umarım bizim gibi genç siyasetçilerin çabalarıyla gelecekte her şey daha iyi olacak. Çünkü benim için babam gibi bir örnek var. Bu nedenle kendimi çok şanslı görüyor ve kendime güveniyorum. Sanırım siyasetin de temeli sağlam prensipler ve deneyimlerden oluşuyor.

-Siyasette bir genç olarak atılmanız millet adına sevindirici sizin siyasette yapacağınız proje ve hizmetlerin neler olabileceğini anlatır mısınız? 

-Yukarıda sözünü ettiğim gibi Türkiye’de siyaset ortamı yerli yerine oturmadığı için, özellikle gelecek nesillerin, yani gençlerin bugün gelecek için kendilerini ifade etme; sorunlarını, düşüncelerini paylaşmak ve gündeme getirmek konusunda önemli desteğe ve paylaşıma ihtiyaçları var.


Benim de öncelikli çabam, başta eğitim olmak üzere, eğitim sonrasında bütün dünyanın başlıca sorunu haline gelen işsizlik konusunda neler yapılabileceğidir. Açıkça söylemek gerekir ki, orta ve üst yaş kuşağı henüz gençlerle bu konuda yeterli diyaloğa girmiş değiller. Sanırım her gün, her saat değişen ülke ve dünya koşulları buna pek imkan vermiyor.


Proje diyorsanız, burada tek tek ve kapsamlı bir çalışma sunmam henüz mümkün değil; ancak yine babamın gençlere yönelik özellikle eğitim ve spor alanındaki proje ve uygulamalarıyla aldığı sonuçlar fevkalade önemli. Zaten gençlerle ortak bir nokta yakaladığınızda, diğer bütün konuları eş zamanlı olarak görmek ve paylaşmak mümkün. 


-Bizim hemşerimiz , değerimiz ve yeni neslimizin örnek aldığı büyük devlet adamı . oğlu olarak sizler babanızın yaptıkları duruşu , kendisi için yazılan , çizilen kısacası babanız adına çıkan tüm eserleri nesilden nesile taşınabilecek ve unutulmayacak bir külliyenin öncülüğünü yapmayı düşünür müsünüz? Örnek olarak vakıf gibi...


-Babamla ilgili hayli sayıda kitap, çok sayıda makale, köşe yazısı ve haber yayınlandı. Köprü dizisi ve ardından da Vali filmi vizyona girdi. Bunlar yeterli mi derseniz, bence değil. Külliyat oldukça kapsamlı emek verilmesi gereken kadro ve finansman işi...


Babamın vefatından sonra Recep Yazıcıoğlu Kültür ve Dayanışma Derneği’nin kurulmasına öncülük ettim. İyi başladık; ancak benim 20’li yaşlarımın başında çok genç bir başkan olmamdan mı, yoksa o süreçteki siyasal ve ekonomik konjonktür etkisiyle mi bilemiyorum, dernek faaliyeti durma noktasına geldi. Dernek, vakıf gibi sivil toplum kuruluşlarının yönetimi ve mevzuatı büyük ölçüde gönüllülük esasına dayanıyor. Babamın çok geniş bir çevresi olmasına rağmen, bu alandaki aktiviteyi henüz sağlayabilmiş değiliz.



Haber: 
bha, http://www.beskoyluyuz.biz/merhum-efsane-valimizin-oglu-m-kemal-yazicioglu-ile-beraberiz-2926-haber/
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder


En Popüler Yayınlar

ETİKETLER

17. Yıl (1) 1921 (1) 1939 Erzincan Depremi (1) 1990-2000 (1) 1999 seçimleri (1) 28 Şubat (2) 3Y Kuralı (1) 68 Kuşağı (1) 7. Beş Yıllık Kalkınma Planı (1) 77. Yıl (1) Açık Kapı Politikası (2) Adana (1) Adana Bahçe (1) Adem-i merkeziyet (1) Ademi Merkeziyet (1) Adnan Kahveci (9) Afrika (1) Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu (1) Ağrı (2) Akçakoca (2) Akçakoca Kaymakamlığı (1) Alaca (1) Alaca Kaymakamı (1) Ali Aygören (1) Ali Coşkun (2) Ali Çoşkun (1) Ali Demirsoy (1) Alkol (1) Altın Yıllarında Tokat (1) Anayasa (2) Anı (1) Anılar (11) Ankara (2) Ankara Valisi Nevzat Tandoğan (1) Anma (1) Apartman Yöneticiliği (1) Ardanuç (1) Arkadaşları (1) Aşırı Merkezileşme (1) Atamalar (1) Atilla Şahin (1) Avrupa Birliği (2) Ay TV (2) Aydın (25) Aydın Havaalanı (1) Aydın Marangozlar Odası (1) Aydınlarımız (1) Ayhan Aykanat (1) Ayşe Kulin (14) Ayşegül Ünsal (1) Ayvacık (1) Bahçe (1) Bahçelievler Belediyesi (1) Bakanlık Sayısı (1) Bankamatik Valisi (1) Basın Toplantısı (1) Başbağlar (6) Başbakanlık (1) Başbaşa (1) Başhekim (1) Başhekimin Odası (1) Başörtüsü (2) Başpınar Köprüsü (4) Bekir Aksoy (1) Belediye Başkanı Talip Kaban (1) Besim Tibuk (1) Beşköy Beldesi (1) Betül Kocabay (1) Biga Kaymakamı Fatih Genel (1) bildiri (1) Bir Kent- Bir Adam- Bir Yorum (1) Bitmeyen Senfoni (1) Bolu (1) Bordro (1) Botanik (1) Bozdağ Kayak Merkezi (1) Bu Sistem Değişmeli (3) Butto (1) Bülent Ecevit (2) Bürokrasi (12) Bürokrasi Hastalığı (1) Bürokrat (1) Bürokratik Cumhuriyet (1) Büyük Tokat Oteli (1) Can Air (1) Cemal İncesoylar (1) Çadır (1) Çalıştay (1) Çanakkale (1) Çoğulcu Yapı (1) Çorum (2) Daimi Koçak (1) Daire Müdürleri (1) Dava (1) Demokrasi (10) Demokratik Cumhuriyet (1) Denetim (1) Deniz Baykal (1) Denizli (26) Denizli Belediye Başkanı (1) Denizli Depremi (1) Depolitizasyon (1) Deprem (3) Deprem Mühendisliği (1) Deprem Projesi (1) Destek (1) Devlet (1) Devlet Planlama Teşkilatı (1) Devlet-Millet İşbirliği Projesi (1) Devletin Bekası (1) Doğa Sporları (14) Doğa Sporları Festivali (1) Doğa Sporları ve Çevre Birliği (1) Doğa Tutkunu (1) Doğu Anadolu Araştırmaları (1) Doktora Tezi (2) Dost-Düşman (1) Dördüncü Murat (1) Düşünce Özgürlüğü (1) Düşünen Vali (1) Eğin (2) Eğitim (2) Ekonomik Kriz (1) Ekşisu (1) Eleştiri (2) Elvan Feyzioğlu (1) Erdal Beşikçioğlu (6) Ergan Dağı Kayak Merkezi (3) Ergan Dağı Projesi (1) Erozyonu Önleme (1) Ersal Yavi (3) Erzincan (42) Erzincan Depremi (17) Erzincan Havacılık Taşımacılık ve Turizm A.Ş (Erhat) (2) Erzincan İl Özel İdare (1) Erzincan Kanunu (1) Erzincan Turizm (1) Erzincan Valisi Ali Arslantaş (1) Eserleri (1) Evlilik (1) Eyalet (1) Eyalet Sistemi (1) Eyüp Eroğlu (1) Faili Meçhul (1) Fatih Kılıç (1) Fatih Kısaparmak (1) Fatma Yazıcıoğlu (1) Fehmi Koru (1) Ferudun Çelikmen (1) Fıkra (1) Fikret Bila (2) Film (2) Fransa (2) Girişim ve Dayanışma Derneği (1) Girişimci Bürokrasi (1) Girişimci Bürokrat (1) Girişimcilik (2) Girokrasi (1) Girokrat (1) H. Aliyar DEMİRCİ (1) Haber (2) Hakem Devlet (1) Halası Meryem Yazıcıoğlu (1) Haliç Toplantıları (1) Halil İbrahim Özdemir (5) Halil Rıfat Paşa (1) Halim Gençoğlu (1) Halkın Yönetime Katılımı (1) Hammurabi (1) Hamur (2) Hamur Kaymakamlığı (1) Hantal devlet (1) Hasan Basri Aktan (1) Hatay (1) Havayolu Şirketi (1) Hayat Felsefesi (1) Hediye Kitap (1) Hızır Paşa (1) Hidroterapi (1) Hikmet Köksal (3) Hizmet Makamı (1) Hürsöz Gazetesi (2) Hüseyin Sipahi (1) IMF (1) IV. Murat (1) İbn Kemal Sempozyumu (1) İbrikçibaşı Hikâyesi (2) İçişleri Bakanı (1) İçişleri Bakanlığı Genelgesi (1) İdari Reform (1) İdris Küçükömer (1) İl İdare Kanunu (1) İl Sayısı (1) İlber Ortaylı (5) İlçe Meclisleri (1) İletişim (1) İliç (1) İmla (1) İnsan (1) İsmet Ülker (1) İstanbul (2) İstisna Vali (1) İsviçreli Bolongarden firması (1) İş Ahlakı (1) İşkence (1) Jeotermal (3) Jürgen Habermas (1) Kalkandere (2) Kalkandere Kaymakamlığı (1) Kalkınma (2) Kamu Yöneticisi Davranışı (1) Kamu Yönetimi (1) Kamu Yönetimi Reformu (2) Kamuda Tükenmişlik (1) Kamuda Yeniden Yapılanma (1) Kanal 7 (1) Karakol (1) Karanlık Kanyon (3) Karasu (1) Karikatür (1) Kasım Özsoy (1) Kayıtdışı Ekonomi (1) Kaymakam Dizisi (1) Kazım Erdem Özsoy (4) Keban Barajı (2) Kemah (1) Kemaliye (9) Kenan Evren (3) Keşiş Dağı (1) Kırıkhan (1) Kızılay (1) Kişilik (1) Kişisel Gelişim Lideri (1) Kitap (10) Kitaplar (1) Konferans (1) Konuşan Vali (1) Konuşma (3) Koruma (1) Koşullanmama Hakkı (1) Köksal Pabuçcu (3) Köprü (15) Köprü Dizisi (16) Köprü Filmi (2) Köşe Yazısı (49) Kurtarıcı Beklemek (1) Kuvvetler Ayrılığı (1) Kütüphane Seferberliği (1) Laiklik (3) Liderlik (1) Liyakat (1) Mahalli idare reformu (1) Mahalli İdareler (1) Mahkeme (1) Mahmut Balcı (2) Makale (5) Makam Arabası (1) Mamudizim (1) Marmara Depremi (2) Mehmet Akif Bal (1) Mehmet Emin Ulu (1) Mehmet Kemal Yazıcıoğlu (12) Mehmet Varinli (1) Mektup (1) Melih Aşık (1) Memur (1) Merkez Valiliği (12) Merkezi İdare (7) Meryem Yazıcıoğlu (6) Mesai Arkadaşları (1) Mesut Yılmaz (2) Mezar Taşı (1) Milas (1) Milliyet (1) Minibüs (1) Motosiklet (1) Muğla (1) Muhalif Bir Yazar (1) Muhammet Negiz (10) Muhtar (1) Munzur Dağı (1) Munzur Dağları (1) Mustafa Yazıcıoğlu (7) Mülkiyeliler Birliği (1) Mümtaz Soysal (1) Müzakereci Demokrasi (1) Müzakereci demokrasi teorisi (1) Müzakereci paradigma (1) Nafiz Özmen (1) Nahit Menteşe (1) Ne Yan Yana Ne Karşı Karşıya (2) OHAL Valisi (1) Okul Yapımı (1) Organik Tarım (1) Orhan Öztürk (1) Osmanlı (1) Osmanlı Sistemi (1) Ozan Balcı (1) Ömer Faruk Ünal (1) Ömer Lütfi Mete (1) Ömer Yaşın (1) Örnek Vali (1) Özel İdare (1) Özel İdare Kanunu (1) Özgürlük (2) Özsöz Gazetesi (1) Pamukkale (1) Panel (1) Paraşüt (2) Paşabatıran (1) Paşayaylası Oteli (1) PDF (1) Phoma Recepii (1) Polis (6) Polis Devleti (2) Polislerin Yürüyüşü (1) Popülizm (1) Prens Sabahattin (1) Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara (1) Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil (1) Prof. Mustafa Said Yazıcıoğlu (11) Profesör Dr. Osman Altuğ (2) Protokol (1) Psaphellus Recepii (1) Radikal demokrasi kuramı (1) Radyo Programı (2) Rafting (7) Recep Tayyip Erdoğan (1) Recep Yazıcıoğlu (3) Recep Yazıcıoğlu Belgeseli (2) Recep Yazıcıoğlu Düşünce (1) Recep Yazıcıoğlu Düşünce Grubu (1) Recep Yazıcıoğlu Köprüsü (2) Recep Yazıcıoğlu Kültür ve Dayanışma Derneği (1) Recep Yazıcıoğlu Müzesi (1) Recep Yazıcıoğlu Örneği (1) Rize (1) Robinson Crusoe (1) Röportaj (5) Rusya (1) Rüveyda Yazıcıoğlu Durmaz (1) Sadettin Tantan (3) Sağlık Turizmi (1) Sait Yazıcıoğlu (2) Sansa Boğazı (1) Saydamlık Eksikliği (1) Sedef Kabaş (2) Sedef Kabaş ile Potreler (1) Selma Yazıcıoğlu Özcan (1) Seminer (3) Sempozyum (2) Sendikalar (1) Sıradışı Bir Vali Recep Yazıcıoğlu (1) Sigara (1) Sistem (2) Sivil Anayasa (1) Sivil Toplum (4) Siyaset (2) Sosyal Adalet (1) Söke (1) Söyleşi (13) Sözlü Tarih (1) Sözün Özü (1) Stajyer Kaymakam (1) Su Kayağı (1) Su Sporları (1) Susurluk (1) Sükuti Tükel (1) Süleyman Demirel (4) Süper Vali (2) Sürmene (2) Şarkı (1) Şemsi Denizer (1) Şevket Gültekin (1) Şiir (2) Taha Akyol (1) Tamer Aksoy (1) Tanıklar (1) Tansu Çiller (1) Taş Yolu (3) Taşra Örgütleri (1) Taşyolu (1) TBMM (1) Tebdil-i Kıyafet (1) Tebliğ (1) Teknik Devlet (1) Tembellik ve Beleşçilik Kültürü (1) Terör (3) Terörle Mücadele (1) Tez (2) Tınaz Titiz (2) Tiyatro (1) Tokat (45) Tokat Hava Yolları (1) Tokat Modeli (1) Tokat Özel İdare Uygulaması (1) Tokat Turban Turizm AŞ (1) Toplum (1) Toplumsal Barış (1) Toplumsal İnisiyatif (1) Toplumsal Uzlaşma (1) Trabzon (6) Trafik Cezası (1) TRT (1) Turan Yalçın (6) Turgut Özal (12) Turizm (1) Turizm Bakanı Ahmet Tan (1) Turizm Potansiyeli (2) Turizme Maya (1) Türban Krizi (1) Türk Hava Kurumu (1) Türk İdareciler Günü (1) Türk Modernleşmesi (1) Türkiye markası (1) Türkiye Turizm Ansiklopedisi (1) TÜSİAD (1) TV Programı (2) Twitter (1) Uçak (1) Uğur Mumcu (1) Üniversiteler (1) Üniversitesi Hukuk Fakültesi (1) Vali (2) Vali Abdulkadir Demir (1) Vali Filmi (1) Vali Recep Yazıcıoğlu Kongresi (1) Valilik (1) Van Depremi (1) Vasiyeti (4) Vefat (18) Vefat Yıldönümü Mesajı (1) Vergi (2) Yamaç Paraşütü (5) Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı (1) Yasa Tasarısı (1) Yasakçı Vali (1) Yavuz Donat (1) Yayla Turizmi (1) Yazmacılar Hanı (1) Yeni Erzincan Nasıl Kuruldu ve Niçin Bitirilemedi (1) Yeni Şafak (1) Yerel İdareler (4) Yerel Yönetimler (10) Yerel Yönetimler Reformu (1) Yerel Yönetimler Yasa Taslağı (1) Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi (1) Yerelleşme (2) Yetki (1) Yıldırım Akbulut (1) Yılmazlar Köyü (1) Yolsuzluk (2) Yöneticilikte Örnek (1) Yönetim (1) Yönetim tarzı (1) Yönetime Politik Etkiler (1) Yüksek Lisans Tezi (1) Zeki Demirbaş (1) Zenci (1) Ziya- ül Hak (1) Ziyaretçi (1)

Translate


Yürü! Hür mâviliğin bittiği son hadde kadar!... İnsan, âlemde hayâl ettiği müddetçe yaşar. Yahya Kemal Beyatlı

Blog Archive

ÖĞRENMEYİ SEVMEK

"Bilgiye sahip olarak doğmuş birisi değilim. Yalnızca öğrenmeyi ve öğretmeyi seviyorum."
Konfüçyüs

"Bilgi, ahlaki hareketten kalan şeydir."
Nurettin Topçu

Bu Blogda Ara

Link list 3

Blog Archive