UNUTULMAYAN VALİ RECEP YAZICIOĞLU ARAŞTIRMALARI (1967-2003)

Ziyaretçi

"BAĞIŞ YAPARAK ARAŞTIRMALARA VE İÇERİĞE" DESTEK OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

11 Kasım 2020 Çarşamba

Lütfi Özgünaydın: Vali Recep Yazıcıoğlu unutulmadı



Lütfi Özgünaydın: Vali Recep Yazıcıoğlu unutulmadı

Kemaliye’deyim, Keban Baraj Gölü dolmaya başladı köprüler bir bir sular altında kalıyor. Hürriyet Haber Ajansı muhabiriyim, aynı zamanda Gurbet adlı yerel gazeteyi yayımlıyorum. 1973 yılı Keban Baraj Gölü, her bir şeyi yutuyor; Başpınar Köprüsü sular altında kaldı. Karşı yakada Munzur Dağları önünde Başpınar ve 22 köy mahsur kaldı. Oradan oraya koştum, çok ilginç haberler yaptım. Hüseyin Sipahi yüzerek karşıdan karşıya geçiyor, hasta olanları şamyerlerden yaptığı sallarla karşıdan karşıya geçiriyordu. 22 köyün halkı yıllarca çile çekti tahtadan sallar yaptılar karşıdan karşıya geçmek için, arşivime baktım yüz civarında haber yazmışım. Başpınar ve 22 köy halkı köprü yaptırma derneği kurdular yıllarca çaba verdiler. O günlerde defalarca Başbakan Yardımcısı Zeyyat Baykara’ya gittik Mehmet Karaköse’yle. Çile sürerken ben İstanbul’a taşındım. Yöre insanının çilesi devam ediyordu.

VALİ YAZICIOĞLU GELDİ

Defalarca başbakanlara, bakanlara, cumhurbaşkanlarına heyetler gitti. Bir türlü sonuca gidilmedi. Recep Yazıcıoğlu Erzincan’a atandığında Kemaliye’nin iki önemli sorunu vardı. Birisi köprü diğeri taş yolu sorunu idi. Önce köprünün yapımı için halkın İstanbul ve Ankara’da yaptığı toplantılara katıldı. “Siz ne veriyorsanız ben iki katını veriyorum” dedi ve bir meblağ meydana getirdi. Sonra köprüyü yaptırdı, çelikten bir köprü. Barajın iki yakasına. Ayaklar yaptırdı karşı kıyıda çelikten monte ettirdiği köprüyü bir feribot üzerinde bir yakadan bir yakaya taşıdı. Dünyada ilk kez böyle bir iş yapılıyordu. Ve Yazıcıoğlu hiç kıpırdamadan 7 saat köprünün bir yakadan bir yakaya sürülmesine baktı o gün. Çünkü küçük bir hata olsa çelik köprü barajın içersine düşerdi. Köprü kuruldu 22 köyün çilesi bitti. Köprünün adı “Recep Yazıcıoğlu Köprüsü” oldu. Yine onun valiliğinde Taş Yolu’nun büyük bölümü tamamlandı. Taş Yolu için Başbakan Bülent Ecevit de gelip yerinde incelemeler yaptı, yola katkı sağladı. Kemaliye halkının da dayanışması ile bir destan yaratıldı. Taş yolu 34 Ağustos 2002 tarihinde Vali Halil Altınok tarafından açıldı.

Kemaliye halkı Recep Yazıcıoğlu’nu unutmadı. İşte onların sözleri…


DEVLETİN GÜLEN YÜZÜ

ALİ COŞKUN/ 58. ve 59. Hükümetler Sanayi ve Ticaret Bakanı

Recep Yazıcıoğlu, çok genç yaşta ( 36 ) atandığı Tokat Valiliğinden sonra Aydın, Erzincan ve Denizli illerinde başarılı görevler yaptı.

Devletine, milletine saygılı mütevazı davranışlarıyla halkımıza yakınlığı, enerjik davranışları, “Laboratuvar çalışması“ olarak nitelendirdiği “Devlet–Halk işbirliği” modeliyle verdiği örnek hizmetleri devlette yerleşik bürokratik engelleri aşma konusundaki fikir ve davranışlarıyla devletin gülen yüzüydü. “Adam gibi Vali”, “Süper Vali”, “Efsane Vali” olarak milletimizin gönlünü fethetti.

Bu üstün hizmetlerine Kemaliye’mizde gerçekleştirdiği yüz yıllık rüya “Taş Yolu” ve 50 yıllık rüya olan Başpınar Yazıcıoğlu Köprüsü’nü örnek olarak saymamız umarım yeterli olur. 

Takdir-i ilahi 2 Eylül 2003 tarihinde geçirdiği şüpheli, elim bir trafik kazası sonucu aramızdan ayrıldı. Ruhu şad makamı cennettir inşallah.

Vefatından sonra yazdığım şiirle Yazıcıoğlu’nun tarifi ise şöyle:

Bürokraside valiydi.

Yiğitlikte az deliydi,

Halkın gözünde “Veli”ydi

Onda hizmet: Aşk hali’ydi

***

Milletimiz unutmaz ismini,

Gönüllerde yaşatır resmini


TAŞ YOL’UN ÖYKÜSÜ

HASAN BASRİ AKTAN/ 56. Hükümet Ulaştırma Bakanı

Bir rüya gibi… İnşasına 132 yıl önce dağlardan, ip bağlı sepetlerle inilerek kazılmaya başlanan Erzincan'ın Kemaliye ilçesindeki Taş Yolu. Başladığında 1800'lü yılların sonlarına doğru 300-400 metrelik bir yol, kayalar yarılarak yapılmış. Defalarca yeniden başlanmış ama bir türlü bitirilememiş.

Vali Recep Yazıcıoğlu, Erzincan’a atanınca, bu iş için teşebbüse geçerek Bakanımız Ali Coşkun’dan bir toplantı organize etmesini talep eder. Bunun üzerine hemşehrilerimizle birlikte 1993'te İstanbul'da, “Taşyolu'na yardım gecesi” düzenlenir. Gecede başta Hacı Ali Akın, Cemal Boztepe, Muhlis Cüher, Halil Balioğlu olmak üzere, Kemaliyeli hemşehrilerimizin katkılarıyla toplanan parayla işe başlanır. İlaveten İl Özel İdaresi katkısı ve valinin teklifiyle kaynak oluşturmak için açılacak tünellerin isim hakkı, 5 milyar lira olarak belirlenir, hayırsever hemşehrilerimiz birer tüneli üstlenir. Birkaç tünele de vefa ve kadirşinaslık adına emeği geçenlerin (Bülent Ecevit, Ziya Aktaş, Hasan Basri Aktan, Ali Coşkun, Recep Yazıcıoğlu gibi) isimleri verilir. 

HALKA YAKINDI 

PROF. ALİ DEMİRSOY

Sayın Recep Yazıcıoğlu Türk yönetiminin alışageldiği yönetici tipinden çok farklı idi. Coşkuluydu, hızlı düşünen ve uygulayan bir yönetim anlayışı vardı. Sportmen ve gençlere örnek davranış sergilerdi; halka yakındı onlar gibi düşünür konuşmalarını esprilerle süslerdi. Devletin egemen kişi ve yönetimlerine karşı cesaretle karşı durmayı bilebilen kişilerden biriydi. Türk yönetiminin ondan öğreneceği çok şey vardı. Ne yazık ki çok erken yitirdik. Türk valilerinin içerisinde yaşarken ve öldükten sonra en çok konuşulan valilerden biri olmuştur. Bu nedenle gönüllerimizde yaşatmaya devam ediyoruz.

MÜSTESNA, GÜZEL İNSAN

DR. FERUDUN ÇELİKMEN/ KEMAV Başkanı

Bir valiye arkadaşını, dostunu arıyormuşçasına telefon açabilmek, kapısı ardına kadar açık odasına elini kolunu sallayarak girip, kardeşine sarılıyormuşçasına sarılabilmek… Sıra dışı, özlenesi özellikler, güzelliklerdi bunlar… 13 Mart 1992 Erzincan depreminde ilk kez tanıştık Vali Recep Yazıcıoğlu ile. Depremin hemen ardından okulum Cerrahpaşa’da Genel Cerrahiden Uğur ağabeyin yıkılan SSK hastanesinde enkaz altında kalan hemşire eşini ararken gördüm ilk kez onu. Uğur ağabeyin eşini SSK hastanesi enkazında çıkardık ama maalesef Crush (ezilme) yaralanmasından kaybettik. Kurtaramadık. Bu acı olay benim de yaşamımdaki dönüm noktalarından biri oldu. AKUT’un kuruluş amacı olan dağ kayıp ve kazalarında öte, depremlerde de aktif rol almasına giden süreçte var gücümle derneğin misyonuna bu kapsamı da ekletmeye çalıştım. Sonrası, 10 yılı aşkın süreyle her fırsatta geldiği memleketime, haber verip aradığında ben de koşup geldim. Defalarca rafting yaptık, kayak yaptık, dağlarda yürüdük, su kayağı yaptık, Türkiye’nin ilk donmuş şelale tırmanışını Erzincan Girlevik şelalesinde gerçekleştirdik… Valimle olan dostluğumuz onu 8 Eylül 2003’te gencecik, 55 yaşında elim bir kazada kaybedinceye kadar, yıllarca devam etti. Vefatının ardından KEMAV’ın ilk Doğa Sporları Şenliğini onun anısına yaptık. Ne zaman doğaya, dağlara, göllere, nehirlere koşsam, memleketim Kemaliye’ye gitsem bu müstesna, güzel insanı, “Valimi” anarım…


ENGİN GÖRÜŞLÜ DEVLET ADAMI

TAMER AKSOY/ Dernek Başkanı

Başpınar halkı köprünün baraj gölü suları altında kalmasından sonra çaresiz kalmıştır. 11 Nisan 1993 tarihinde Başpınar feribot alanına bir devlet adamı gelir. Engin görüşlü devlet adamı Vali, köprü olayının önemini anlar ve mahalde köprü mesafesinin uygun olduğunu ve bu köprünün “Devlet-Millet” işbirliği ile pekala yapılabileceğini ifade eder. Halk zaten buna razı ve hazırdır. Umutlar yeşermiştir. Halkın önüne düşer ve bu köprü yapılır. Av. Ali Durbin, Ali Coşkun, Hüseyin Sipahi ve yöre insanı büyük çaba verir. Müthiş bir süreç sonunda, Başbakan Bülent Ecevit’in de katılımıyla 13 Ağustos 1997’de köprünün açılışı yapılır. Öyle bir şenlik yapılır ki, Fırat Vadisi böyle bir coşku görmemiştir. Recep Yazıcıoğlu bambaşka bir valiydi. Unutmadık unutmayacağız. “Recep Yazıcıoğlu Köprüsü” onun adıyla bizim onurumuzdur. Saygıyla rahmetle anıyorum.

SIRA DIŞI VE CESUR

AHMET GÜZEY

Ahmet Güzey kitabında şöyle yazıyor; “Klasik bir bürokrat değildi, farklı bir yapıya sahipti. Birçok sıfat öngörülüyordu, süper, sıra dışı, aykırı, cesur. Vali olarak Türkiye onu tanıyor seviyordu. En büyük anıtım dediği Başpınar Köprüsü’nün mimarıydı. Kemaliyeliler onu o da Kemaliyelileri çok sevdi. Allah rahmet eylesin.”

KARARLILIĞIN ANITI

MUSTAFA ŞAHİNTAŞ

Başpınar Vali Recep Yazıcıoğlu Köprüsü romanlara konudur. Ayşe Kulin, Köprü romanını da yazdı zaten. Bu gerçek öykü de anlatılanlar, yapılan faaliyetlerle övünmek yahut bazı kişileri övmek değildir. Asıl amaç özellikle genç nesillere azmin ve çalışmanın neler meydana getirdiğini anlatmak ve meydana getirilen eserin değerini açıklamaktır. Bu köprü, bir kararlı önder Vali Recep Yazıcıoğlu'nun ve özverili yöre halkının “Neler yapabileceğinin anıtıdır”.


ÖNGÖRÜLÜ

ŞEVKET GÜLTEKİN/ Doğaperest

Kemaliye’nin geleceğinde turizmin önemini algılayıp bu yönde çalışmalar yaparak bizleri özendirmiştir. Kemaliye Kültür Turizm ve Folklor Derneği’ni kurmuştuk. Dernek bünyesinde oluşturduğumuz ekibe “FASIL HEYETİ” ismini vermiş; çevre il ve ilçelerde program yapmaya teşvik etmiştir. Ulusal televizyon programlarında yayınlanmasına ön ayak olup, yurt dışına program yapmaya göndermiştir. Kemaliye ziyaretlerinde mutlaka Fasıl Heyeti’nin oluşumunu pekiştirmek için program yaptırıp; Fasıl Heyeti’ne bu moral bana üç ay yeter, üç ay sonra yine buradayım diyerek gider bizlere de moral kaynağı olurdu. 


Kaynak:
Lütfi Özgünaydın: Vali Recep Yazıcıoğlu unutulmadı, https://www.aydinlik.com.tr/vali-recep-yazicioglu-unutulmadi-209898#5

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder


En Popüler Yayınlar

ETİKETLER

17. Yıl (1) 1921 (1) 1939 Erzincan Depremi (1) 1990-2000 (1) 1999 seçimleri (1) 28 Şubat (2) 3Y Kuralı (1) 68 Kuşağı (1) 7. Beş Yıllık Kalkınma Planı (1) 77. Yıl (1) Açık Kapı Politikası (2) Adana (1) Adana Bahçe (1) Adem-i merkeziyet (1) Ademi Merkeziyet (1) Adnan Kahveci (9) Afrika (1) Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu (1) Ağrı (2) Akçakoca (2) Akçakoca Kaymakamlığı (1) Alaca (1) Alaca Kaymakamı (1) Ali Aygören (1) Ali Coşkun (2) Ali Çoşkun (1) Ali Demirsoy (1) Alkol (1) Altın Yıllarında Tokat (1) Anayasa (2) Anı (1) Anılar (11) Ankara (2) Ankara Valisi Nevzat Tandoğan (1) Anma (1) Apartman Yöneticiliği (1) Ardanuç (1) Arkadaşları (1) Aşırı Merkezileşme (1) Atamalar (1) Atilla Şahin (1) Avrupa Birliği (2) Ay TV (2) Aydın (25) Aydın Havaalanı (1) Aydın Marangozlar Odası (1) Aydınlarımız (1) Ayhan Aykanat (1) Ayşe Kulin (14) Ayşegül Ünsal (1) Ayvacık (1) Bahçe (1) Bahçelievler Belediyesi (1) Bakanlık Sayısı (1) Bankamatik Valisi (1) Basın Toplantısı (1) Başbağlar (6) Başbakanlık (1) Başbaşa (1) Başhekim (1) Başhekimin Odası (1) Başörtüsü (2) Başpınar Köprüsü (4) Bekir Aksoy (1) Belediye Başkanı Talip Kaban (1) Besim Tibuk (1) Beşköy Beldesi (1) Betül Kocabay (1) Biga Kaymakamı Fatih Genel (1) bildiri (1) Bir Kent- Bir Adam- Bir Yorum (1) Bitmeyen Senfoni (1) Bolu (1) Bordro (1) Botanik (1) Bozdağ Kayak Merkezi (1) Bu Sistem Değişmeli (3) Butto (1) Bülent Ecevit (2) Bürokrasi (12) Bürokrasi Hastalığı (1) Bürokrat (1) Bürokratik Cumhuriyet (1) Büyük Tokat Oteli (1) Can Air (1) Cemal İncesoylar (1) Çadır (1) Çalıştay (1) Çanakkale (1) Çoğulcu Yapı (1) Çorum (2) Daimi Koçak (1) Daire Müdürleri (1) Dava (1) Demokrasi (10) Demokratik Cumhuriyet (1) Denetim (1) Deniz Baykal (1) Denizli (26) Denizli Belediye Başkanı (1) Denizli Depremi (1) Depolitizasyon (1) Deprem (3) Deprem Mühendisliği (1) Deprem Projesi (1) Destek (1) Devlet (1) Devlet Planlama Teşkilatı (1) Devlet-Millet İşbirliği Projesi (1) Devletin Bekası (1) Doğa Sporları (14) Doğa Sporları Festivali (1) Doğa Sporları ve Çevre Birliği (1) Doğa Tutkunu (1) Doğu Anadolu Araştırmaları (1) Doktora Tezi (2) Dost-Düşman (1) Dördüncü Murat (1) Düşünce Özgürlüğü (1) Düşünen Vali (1) Eğin (2) Eğitim (2) Ekonomik Kriz (1) Ekşisu (1) Eleştiri (2) Elvan Feyzioğlu (1) Erdal Beşikçioğlu (6) Ergan Dağı Kayak Merkezi (3) Ergan Dağı Projesi (1) Erozyonu Önleme (1) Ersal Yavi (3) Erzincan (42) Erzincan Depremi (17) Erzincan Havacılık Taşımacılık ve Turizm A.Ş (Erhat) (2) Erzincan İl Özel İdare (1) Erzincan Kanunu (1) Erzincan Turizm (1) Erzincan Valisi Ali Arslantaş (1) Eserleri (1) Evlilik (1) Eyalet (1) Eyalet Sistemi (1) Eyüp Eroğlu (1) Faili Meçhul (1) Fatih Kılıç (1) Fatih Kısaparmak (1) Fatma Yazıcıoğlu (1) Fehmi Koru (1) Ferudun Çelikmen (1) Fıkra (1) Fikret Bila (2) Film (2) Fransa (2) Girişim ve Dayanışma Derneği (1) Girişimci Bürokrasi (1) Girişimci Bürokrat (1) Girişimcilik (2) Girokrasi (1) Girokrat (1) H. Aliyar DEMİRCİ (1) Haber (2) Hakem Devlet (1) Halası Meryem Yazıcıoğlu (1) Haliç Toplantıları (1) Halil İbrahim Özdemir (5) Halil Rıfat Paşa (1) Halim Gençoğlu (1) Halkın Yönetime Katılımı (1) Hammurabi (1) Hamur (2) Hamur Kaymakamlığı (1) Hantal devlet (1) Hasan Basri Aktan (1) Hatay (1) Havayolu Şirketi (1) Hayat Felsefesi (1) Hediye Kitap (1) Hızır Paşa (1) Hidroterapi (1) Hikmet Köksal (3) Hizmet Makamı (1) Hürsöz Gazetesi (2) Hüseyin Sipahi (1) IMF (1) IV. Murat (1) İbn Kemal Sempozyumu (1) İbrikçibaşı Hikâyesi (2) İçişleri Bakanı (1) İçişleri Bakanlığı Genelgesi (1) İdari Reform (1) İdris Küçükömer (1) İl İdare Kanunu (1) İl Sayısı (1) İlber Ortaylı (5) İlçe Meclisleri (1) İletişim (1) İliç (1) İmla (1) İnsan (1) İsmet Ülker (1) İstanbul (2) İstisna Vali (1) İsviçreli Bolongarden firması (1) İş Ahlakı (1) İşkence (1) Jeotermal (3) Jürgen Habermas (1) Kalkandere (2) Kalkandere Kaymakamlığı (1) Kalkınma (2) Kamu Yöneticisi Davranışı (1) Kamu Yönetimi (1) Kamu Yönetimi Reformu (2) Kamuda Tükenmişlik (1) Kamuda Yeniden Yapılanma (1) Kanal 7 (1) Karakol (1) Karanlık Kanyon (3) Karasu (1) Karikatür (1) Kasım Özsoy (1) Kayıtdışı Ekonomi (1) Kaymakam Dizisi (1) Kazım Erdem Özsoy (4) Keban Barajı (2) Kemah (1) Kemaliye (9) Kenan Evren (3) Keşiş Dağı (1) Kırıkhan (1) Kızılay (1) Kişilik (1) Kişisel Gelişim Lideri (1) Kitap (10) Kitaplar (1) Konferans (1) Konuşan Vali (1) Konuşma (3) Koruma (1) Koşullanmama Hakkı (1) Köksal Pabuçcu (3) Köprü (15) Köprü Dizisi (16) Köprü Filmi (2) Köşe Yazısı (49) Kurtarıcı Beklemek (1) Kuvvetler Ayrılığı (1) Kütüphane Seferberliği (1) Laiklik (3) Liderlik (1) Liyakat (1) Mahalli idare reformu (1) Mahalli İdareler (1) Mahkeme (1) Mahmut Balcı (2) Makale (5) Makam Arabası (1) Mamudizim (1) Marmara Depremi (2) Mehmet Akif Bal (1) Mehmet Emin Ulu (1) Mehmet Kemal Yazıcıoğlu (12) Mehmet Varinli (1) Mektup (1) Melih Aşık (1) Memur (1) Merkez Valiliği (12) Merkezi İdare (7) Meryem Yazıcıoğlu (6) Mesai Arkadaşları (1) Mesut Yılmaz (2) Mezar Taşı (1) Milas (1) Milliyet (1) Minibüs (1) Motosiklet (1) Muğla (1) Muhalif Bir Yazar (1) Muhammet Negiz (10) Muhtar (1) Munzur Dağı (1) Munzur Dağları (1) Mustafa Yazıcıoğlu (7) Mülkiyeliler Birliği (1) Mümtaz Soysal (1) Müzakereci Demokrasi (1) Müzakereci demokrasi teorisi (1) Müzakereci paradigma (1) Nafiz Özmen (1) Nahit Menteşe (1) Ne Yan Yana Ne Karşı Karşıya (2) OHAL Valisi (1) Okul Yapımı (1) Organik Tarım (1) Orhan Öztürk (1) Osmanlı (1) Osmanlı Sistemi (1) Ozan Balcı (1) Ömer Faruk Ünal (1) Ömer Lütfi Mete (1) Ömer Yaşın (1) Örnek Vali (1) Özel İdare (1) Özel İdare Kanunu (1) Özgürlük (2) Özsöz Gazetesi (1) Pamukkale (1) Panel (1) Paraşüt (2) Paşabatıran (1) Paşayaylası Oteli (1) PDF (1) Phoma Recepii (1) Polis (6) Polis Devleti (2) Polislerin Yürüyüşü (1) Popülizm (1) Prens Sabahattin (1) Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara (1) Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil (1) Prof. Mustafa Said Yazıcıoğlu (11) Profesör Dr. Osman Altuğ (2) Protokol (1) Psaphellus Recepii (1) Radikal demokrasi kuramı (1) Radyo Programı (2) Rafting (7) Recep Tayyip Erdoğan (1) Recep Yazıcıoğlu (3) Recep Yazıcıoğlu Belgeseli (2) Recep Yazıcıoğlu Düşünce (1) Recep Yazıcıoğlu Düşünce Grubu (1) Recep Yazıcıoğlu Köprüsü (2) Recep Yazıcıoğlu Kültür ve Dayanışma Derneği (1) Recep Yazıcıoğlu Müzesi (1) Recep Yazıcıoğlu Örneği (1) Rize (1) Robinson Crusoe (1) Röportaj (5) Rusya (1) Rüveyda Yazıcıoğlu Durmaz (1) Sadettin Tantan (3) Sağlık Turizmi (1) Sait Yazıcıoğlu (2) Sansa Boğazı (1) Saydamlık Eksikliği (1) Sedef Kabaş (2) Sedef Kabaş ile Potreler (1) Selma Yazıcıoğlu Özcan (1) Seminer (3) Sempozyum (2) Sendikalar (1) Sıradışı Bir Vali Recep Yazıcıoğlu (1) Sigara (1) Sistem (2) Sivil Anayasa (1) Sivil Toplum (4) Siyaset (2) Sosyal Adalet (1) Söke (1) Söyleşi (13) Sözlü Tarih (1) Sözün Özü (1) Stajyer Kaymakam (1) Su Kayağı (1) Su Sporları (1) Susurluk (1) Sükuti Tükel (1) Süleyman Demirel (4) Süper Vali (2) Sürmene (2) Şarkı (1) Şemsi Denizer (1) Şevket Gültekin (1) Şiir (2) Taha Akyol (1) Tamer Aksoy (1) Tanıklar (1) Tansu Çiller (1) Taş Yolu (3) Taşra Örgütleri (1) Taşyolu (1) TBMM (1) Tebdil-i Kıyafet (1) Tebliğ (1) Teknik Devlet (1) Tembellik ve Beleşçilik Kültürü (1) Terör (3) Terörle Mücadele (1) Tez (2) Tınaz Titiz (2) Tiyatro (1) Tokat (45) Tokat Hava Yolları (1) Tokat Modeli (1) Tokat Özel İdare Uygulaması (1) Tokat Turban Turizm AŞ (1) Toplum (1) Toplumsal Barış (1) Toplumsal İnisiyatif (1) Toplumsal Uzlaşma (1) Trabzon (6) Trafik Cezası (1) TRT (1) Turan Yalçın (6) Turgut Özal (12) Turizm (1) Turizm Bakanı Ahmet Tan (1) Turizm Potansiyeli (2) Turizme Maya (1) Türban Krizi (1) Türk Hava Kurumu (1) Türk İdareciler Günü (1) Türk Modernleşmesi (1) Türkiye markası (1) Türkiye Turizm Ansiklopedisi (1) TÜSİAD (1) TV Programı (2) Twitter (1) Uçak (1) Uğur Mumcu (1) Üniversiteler (1) Üniversitesi Hukuk Fakültesi (1) Vali (2) Vali Abdulkadir Demir (1) Vali Filmi (1) Vali Recep Yazıcıoğlu Kongresi (1) Valilik (1) Van Depremi (1) Vasiyeti (4) Vefat (18) Vefat Yıldönümü Mesajı (1) Vergi (2) Yamaç Paraşütü (5) Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı (1) Yasa Tasarısı (1) Yasakçı Vali (1) Yavuz Donat (1) Yayla Turizmi (1) Yazmacılar Hanı (1) Yeni Erzincan Nasıl Kuruldu ve Niçin Bitirilemedi (1) Yeni Şafak (1) Yerel İdareler (4) Yerel Yönetimler (10) Yerel Yönetimler Reformu (1) Yerel Yönetimler Yasa Taslağı (1) Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi (1) Yerelleşme (2) Yetki (1) Yıldırım Akbulut (1) Yılmazlar Köyü (1) Yolsuzluk (2) Yöneticilikte Örnek (1) Yönetim (1) Yönetim tarzı (1) Yönetime Politik Etkiler (1) Yüksek Lisans Tezi (1) Zeki Demirbaş (1) Zenci (1) Ziya- ül Hak (1) Ziyaretçi (1)

Translate


Yürü! Hür mâviliğin bittiği son hadde kadar!... İnsan, âlemde hayâl ettiği müddetçe yaşar. Yahya Kemal Beyatlı

Blog Archive

ÖĞRENMEYİ SEVMEK

"Bilgiye sahip olarak doğmuş birisi değilim. Yalnızca öğrenmeyi ve öğretmeyi seviyorum."
Konfüçyüs

"Bilgi, ahlaki hareketten kalan şeydir."
Nurettin Topçu

Bu Blogda Ara

Link list 3

Blog Archive